Linda

Skönhetsfavoriter 2015 – Hair, nails & body

7 januari, 2016

Med åren har jag blivit något av en skönhetsjunkie. Jag fullkomligt älskar att strosa inne på Kicks, Sephora eller Åhléns och klämma, testa och sniffa på skönhetsprodukter. Roligast är ändå smink men ju äldre jag blivit desto mer märker jag inte kan fuska längre med att ta hand om kroppen min. Det är ju ändå det som är avgörande för att till exempel sminket sitter bra. Och att jag ser fräsch ut.

Jag blandar rätt friskt mellan olika märken och har allt från lyx till budget. Jag har tyvärr inte hittat ett enda märke som är bäst i precis alla kategorier men jag är ändå förtjust i flera av Apotekets egna produkter. I första hand Apoliva.

IMG_3801

ACO´s Body Cream Rich & Soft brukar jag använda direkt efter duschen när jag fortfarande är lite fuktig i huden. Lämnar en silkeslen känsla efter sig.

Apoliva Aprikos & Mandelolja är fantastisk. Har använt olika oljor genom åren men det har aldrig varit min kopp av te eftersom jag ofta fick blemmor och blev alldeles för oljig. Den här gifter sig fint med min hy och den svaga goda aprikos/mandeldoften gör att jag ibland skippar parfym.

Chanel Hydra Beauty Gel Yeux är en svalkande gel som fuktboostar ögonpartiet. På mig motverkar det svullnad och mörka ringar under ögonen. Håller vad det lovar. En dos lyx i snygg förpackning.

Dermalogica Dynamic Skin Recovery spf50 använder jag som dagkräm. Känns lätt och fuktgivande med UV-skydd. Stimulerar kollagenproduktionen som ska göra huden mer spänstig, med andra ord perfekt för en 35-plussare. Japp, jag är där nu 😉

Försvarets Hudsalva är helt enkelt en klassiker som slår alla andra dyrare handkrämer.

Apoliva Ansiktsscrub. Jag är alltid på jakt efter den perfekta peelingkrämen. Den här budgetvarianten är bra på att skrubba och huden känns len efteråt.

IMG_3805

Revlon Professionals 24 days Total Color Care är helt outstanding när det kommer håret. Det står att den funkar som ett schampoo/balsam men jag skulle nog kalla den för en snabbinpackning. Jag tvättar alltid håret med ett vanligt schampoo och avslutar alltid med den här. Låter den sitta i under tiden jag rakar ben och armhålor. Håret glänser och jag får ofta komplimanger att håret ser så friskt ut. Det finns olika typer beroende på vilken hårfärg du har. Ett måste.

SashaJuan Hair Repair är inte fel den heller.

Mavala Minilack. Ljuvliga små nagellack. Färgen 091 Reno är ett finfint vardagslack som jag använder en hel del.

Seche Vite Dry Fast Top Coat är nog världens bästa överlack. Gör att nagellacket sitter längre. Torkar snabbt.

Jolifin Coconut Oil hittar du bara på välsorterade nagelsalonger. Den här är perfekt om du som jag lider av torra fingertoppar och fnasiga nagelband. En räddare i nöden under vinterhalvåret.

Clean Warm Cotton EDP har en fräsch doft av citrus, jasmin över en bas av diskret amber & mysk. Med andra ord så luktar det nytvättade lakan. Kan det bli bättre i doftväg? Nä.

Nästa gång blir det smink!
Kommentera gärna vad som är dina favoriter. Jag älskar tips <3

Observera att detta inlägg inte är sponsrat av något företag eller varumärke. Jag har alltså inte fått betalt eller blivit uppmanad att skriva om dessa produkter. Det är helt enkelt bara mina personliga favoriter och inget annat.

5 Comments

 • Reply Rebecka 8 januari, 2016 at 14:01

  Håller med dig om att Apolivas aprikosolja är makalöst bra! Jag har känslig hy och får aldrig några utslag av Apolivas produkter. Kan tipsa dig om den nya ECO-serien som jag tror lanserades förra året.

 • Reply Tiina 9 januari, 2016 at 13:25

  Dermalogica är sjukt bra,,,, men dyra. Förresten var köper du dina skönhetsprodukter? Jag upplever att Kicks och Åhléns fläskar på sina priser lite väl mycket på till exempel märken som Clarins, Chanel och Dermalogica. Tips mottages tacksamt! 🙂
  Kram Tiina

  • Reply - C'est la vie - 10 januari, 2016 at 16:50

   Hej Tiina!

   Några saker att tänka på: Är smink och skönhetsprodukter alldeles för billiga så kan du vara helt säker på att de inte är äkta. Eller så är de för gamla. Handlar man via nätet så bör man kolla upp att butiken är en auktoriserad återförsäljare.

   Jag rekommenderar dessa nätbutiker:
   Lyko.se
   Eleven.se
   Skincity.se
   Kicks.se (de enda i Sverige som säljer Urban Decay som är grymma på ögonskuggor.)
   Bangerhead.se
   Asos.com
   Bybloom.com
   Cowparfymeri.se
   Beautybay.com

   Men jag föredrar att handla på Kicks, Sephora, NK, Apoteket, Body Shop eller Åhléns. Är det ngt lyxmärke så är mitt tips att passa på under realisationerna.

   Kram

 • Reply Skönhetsfavoriter - Makeup - C'est la vie 15 februari, 2016 at 13:48

  […] några veckor sedan listade jag mina skönhetsfavoriter när det gäller hair, nails & body. Nu är det dags att skriva om vilka som är mina favoriter när det kommer till makeup. Jag har […]

 • Kommentera

  Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com