Skönhet Smink

Skönhetsfavoriter – Makeup

15 februari, 2016

För några veckor sedan listade jag mina skönhetsfavoriter när det gäller hair, nails & body. Nu är det dags att skriva om vilka som är mina favoriter när det kommer till makeup. Jag har valt att lyfta fram de produkter jag använder mest just nu.

minartborstar

Real Techniques makeup-borstar hyllas av många, så även av de professionella makeup-artisterna och jag förstår varför. Även om de tillhör kategorin budget så har man inte tummat på kvalitén för fem öre. Är du ute efter ett bra startkit rekommenderar jag dig att införskaffa detta. Den stora rosa till vänster använder jag när jag applicerar min foundation. Och för contouring. Den ingår inte i just detta paket men är ett måste i mitt tycke.

yslconcealern

YSL Touche Éclat Radiant Concealer är skönhetsredaktörernas favvo och återigen jag förstår varför den är det. Täcker mörka ringar under ögonen, ytliga blodkärl och ger en fin highlight-effekt. En klassiker som funkar i alla lägen.

musconcealer

Make up Store Cover All Mix perfekt när man vill täcka mindre skavanker. Inget jag använder på stora partier men utmärkt för att dölja blemmor.

lumenefoundation

Lumene Matt Oil-Free Foundation. Jag är alltid på jakt efter den ultimata foundationen. Faktum är att jag fick Clarins i julklapp men den var tyvärr tokfel för min hy. Den sved i ansiktet och jag blev alldeles blank direkt efter applicering. Nu hör det till saken att min T-zon är är åt det glansigare hållet och jag insåg att min julklapp var oljebaserad vilket är big no-no för min lilla hy. Missbedömning från min sida. Håhåjaja. Man kan liksom inte lämna tillbaka en använd foundation så jag gav den till min mamma eftersom den gifte sig finfint med hennes hy.

Den här från Lumene är dock så mycket bättre och säljs i nyanser som passar min hy. Medium till full täckning.

chaneltvapuder

Chanels bronzing powder och rouge är Rolls Royce. Bra pigment och helt outstanding. Vi pratar liksom högsta kvalité. Dryga som bara den.

clarinsdutten

Clarins Instant Smooth kallas också för Snövitscrèmen. Den här använder jag kring näsvingarna, kråksparkarna vid ögonen och mellan ögonbrynen för att reducera rynkor och porer. Appliceras under en eventuell concealer och foundation. Det perfekta underlaget för att matta ner glansigheten. Väldigt dryg.

eyeprimermus

Make Up Store Eyeprimer. Hemligheten med att få ögonskuggan att sitta hela dagen utan att den lägger sig i vecken stavas Primer. Duttas på med lätt hand innan skuggan och lämnar en matt bas som jämnar ut hudfärgen.

mascara

L’Oréal Paris False Lash Wings Mascara är en av de bästa mascarorna jag använt på länge. Borsten gör att man kommer åt ordentligt och lämnar en snygg böjning av stråna längst ut på grund av borstens utformning.

isadorapennor

IsaDora Fine Liner Eye Stylo. Jag är helt värdo på att sätta en Eyeliner med pensel. Jag föredrar helt enkelt att måla dit den med tuschspets. IsaDoras Inliner Kajal i nyansen Blonde lägger jag innanför fransraden för att få en piggare blick.

eyeshadows

Egentligen suktar jag efter Urban Decays Nude Naked Palette men till dess duger den här från L’Oréal. På baksidan finns en beskrivning på var man lägger skuggorna.

glitterlinermus

Va vore livet utan lite glitter? Mycket fattigare. Make Up Stores Glitter Eyeliner i nyansen Choco Lux är det snyggaste jag har i glitterväg. Kan läggas som en tunn linje längs fransraden, som en tjockare Cateye eller över hela ögonlocket.

maclippie

Mac är superduperbra på att göra matta läppstift. Den här mörkröda har jag använt en hel del.

clarinslippie

Jag ser alltid till att jag har med mig Clarins storsäljare Instant Lip Perfector vart jag än går. Den förstärker läpparnas naturliga färg med ett glow som är lagom utan att vara alltför kladdig. Innehåller vårdande ingredienser som Shea Smör. Finns i flera olika nyanser.

(Observera att detta inlägg inte är sponsrat av något företag eller varumärke. Jag har alltså inte fått betalt eller blivit uppmanad att skriva om dessa produkter. Det är helt enkelt bara mina personliga favoriter och inget annat.)

Kommentera

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com