Bökigheter Naturen Vårkänslor

Att känna sig som en överlycklig kossa som gör glädjeskutt under ett vårsläpp. Den känslan.

19 april, 2016

Ni kanske kommer ihåg att jag skadade min hälsena i november? För att vara exakt, den gick helt av. Den här vintern har jag alltså hoppat på kryckor och varit helt under isen, milt sagt. I mars kunde jag äntligen släppa kryckorna. Sedan dess har jag kämpat på med min rehabträning. Jag haltar lite fortfarande men det är mycket bättre nu.

Förutom att det gjorde typ J-Ä-T-T-E-O-N-T när hälsenan gick av och perioden strax efter det, så var jag inte alls beredd på hur psykiskt påfrestande det är att vara helt beroende av andra. Jag kunde till exempel inte duscha utan hjälp, handla eller utföra andra vardagliga saker. Sånt man annars tar för givet. Att bara duscha och ta på mig kläderna var en sån omständig procedur att när jag väl var klar så var jag helt dränerad.

charlie2016

Nu har det gått fem månader sen skadan inträffade och det är först nu som jag äntligen kan bege mig ut på mina dagliga skogspromenader med vovven igen. Som. Jag. Har. Längtat.

12501553_1518489648459446_691474150_n

Jag känner mig som en överlycklig kossa som gör glädjeskutt under ett vårsläpp. Som en nyfrälst pingis under ett väckelsemöte.

12950434_213094235736999_1949201732_n

Det jag har lärt mig under den här jobbiga och påfrestande vintern är att aldrig ta något för givet. Att vara tacksam för att jag har nära och kära som alltid ställer upp när jag behöver hjälp. För visst är det så att vi människor i vår bekvämlighet ofta glömmer bort hur bra vi ändå har det. Och skulle något vi tar för givet tas ifrån oss – då måste vi fokusera på det vi fortfarande har – och inte på det vi inte har. Lite så tänker jag.

2 Comments

  • Reply Jossan - Heart Skipped A Beat 19 april, 2016 at 19:52

    Härligt att det går åt rätt håll!

  • Kommentera

    Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com