Film Linda gillar

The Handmaiden

30 januari, 2017

Jag skulle beskriva den bioaktuella filmen The Handmaiden som en våt erotisk dröm som det verkligen skvätter om. Med tanke på att jag är en rejält svårflörtad filmkonsument, så krävs det alltså en hel del om jag ska bli imponerad. Oh Maj Gadd, imponerad är bara förnamnet!

The Handmaiden är baserad på Sarah Waters kriminalroman, ”Fingersmith” – ordagrant översatt: ”Fingersmed”. Uttrycket är en omskrivning för ficktjuv, och i det här fallet handlar det alltså om själva fingertoppskänslan i hur ett brott utförs – en bedrägerihärva.

En man uppger på falska grunder att han är adlig när han uppvaktar en rik änka. För att underlätta förförelsen har han en medbrottsling som fått anställning som kammarjungfru hos det utvalda offret. Planen är att den falska adelsmannen ska gifta sig med den ovetande änkan, för att sen tvångsinlägga henne på ett mentalsjukhus och där igenom kunna lägga beslag på hennes tillgångar. Det uppstår dock en komplikation. Den sluga kammarjungfrun och änkan förälskar sig i varandra.

Men filmens handling slutar inte där. Ännu fler förvecklingar uppstår. Och framför allt, vem är egentligen vem?

Det visuella språket i den här filmen är helt outstanding. Det är långa tagningar och närgångna bilder vilket gör att man som åskådare sugs in i berättelsen på ett mer intensivt sätt. Och vem kunde ana att en slipning av en vass tand med en fingerborg kunde bli förspelet till ett hissnande erotiskt äventyr med passionerad kärlek? (Länk)

Spänn fast säkerhetsbältet och enjoy the ride. Bättre än så här kan det knappast bli.

5 av 5

Kommentera

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com